Bugün sizlerle alışılmışın dışında bir ıspanaklı börek tarifimi paylaşmak istiyorum. Tüm ayrıntıları ile borcamda ıspanaklı börek tarifimin yapımı için…
Malzemeler:
- 1 kg. ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 küçük boy patates
- 1 küçük boy havuç
- 2 adet yufka (Sosa karıştırmak için)
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- Kaşar rendesi (böreğin üzerine)
Sos İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta
- ½ paket krema
Ispanaklı Böreğin Yapılışı:
Önce iki yufkayı şerit şerit kesip sosa karıştırıp bir kenarda bekletiniz. Ispanakları temizleyip iyice kurutunuz. Sap ve kök kısımlarını fazla koymayınız. Soğanı ince ince doğrayınız az zeytinyağı ile kavurunuz ıspanakları ilave edip çok az kavurma işlemine devam ediniz. Patates ve havuçları rendeleyiniz kavrulan ıspanaklarla buluşturunuz yine çok az birkaç kez alt üst yaparak karıştırınız tuzunu baharatını ilave edip ocağı söndürünüz. Karışımı bir kenarda ılıması için bekletiniz. Bu arada sosunu hazırlayalım; 2 su bardağı sütle yumurtayı çırpalım şerit şerit kestiğimiz yufkaları (Ben dörde katlayıp kestim) sosla karıştırıp bekletelim.
Kare borcamı yağlayınız yufkalı sosun yarısını borcamın altına her tarafını kapatacak şekilde yerleştiriniz bir aparat yardımı ile yufkaların eşit şekilde dağılımını sağlayınız. Ilıyan ıspanaklı harcı bu sosun üzerine düzgün bir şekilde yerleştiriniz daha sonra kalan sosun yarısın ıspanaklı karışımın üzerine döküp düzeltiniz ½ kremayı en üstüne eşit bir şekilde sürünüz borcamın üzerini streçle kapatıp bir gece buzdolabında bekletiniz.
Beklettiğiniz böreğin üzerine bol kaşar rendeleyip önceden 5 dak ısıtılmış 180 derece üzeri kızarana kadar bir saate yakın pişiriniz.
Aslında çok kolay bir börek ben ayrıntıya girdiğim için zor gibi gelebilir. Lezzetini beğeneceğiniz bu böreği denemeniz dileğimle …
Afiyet olsun sofralarınız bereketle dolsun.