Hindistan Cevizli Ebruli Kek

Kek hepimizin çok kolaylıkla yapabildiği pratik, lezzetli bir hamur işidir. İçerisine aklımıza gelen çeşitli malzemeler ilave ederek her türlüsünü hazırlamak mümkündür. Bende bugün çayın yanına çok yakışan, her damak tadına uygun, günlerce yumuşaklığını koruyan kolay kek tarifimi hazırladım.

Malzemeler:

  1. 4 adet yumurta
  2. 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı şeker
  3. 1 su bardağı zeytinyağı
  4. 1 su bardağı süt
  5. Bir limon kabuğu rendesi
  6. Bir çorba kaşığı limon suyu
  7. Bir çay kaşığı karbonat
  8. Bir adet kabartma tozu
  9. 3 çorba kaşığı silme kakao
  10. 2 yemek kaşığı tepeleme Hindistan cevizi
  11. 2,5 su bardağı un

Yapılışı:

Şeker ve yumurtayı 2-3 dakika krema kıvamına gelene kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, limon suyu Hindistan cevizini ilave edip karıştırıyoruz. Elediğimiz un, karbonat ve kabartma tozunu yavaş yavaş karışıma karıştırıyoruz. Bu arada unun tamamını bitirmiyoruz. Kek hamurumuzu ikiye ayırıyoruz birine 3 kaşık kakaoyu diğerine de kalan yaklaşık 3 kaşık unu ilave edip karıştırma işini tamamlıyoruz. Her iki çeşit hamurumuz aynı akıcı kıvamda olmalıdır.

Kek kalıbımızı yağladıktan sonra un veya şeker serpiyoruz ya da kalıbımızın zemini düz ise fırın kağıdı yerleştiriyoruz böylece kekimiz daha rahat çıkar. Kek kalıbımızın ortasından başlayıp bir kepçe beyaz yine tam ortaya bir kepçe kakaolu hamurdan dökerek her iki renkli hamurumuzu bu şekilde bitiriyoruz. Üzerine çöp şişle istediğimiz şekilde ebru deseni formu veriyoruz. Fırınımızı önceden ısıtıyoruz. Isınmış fırında yumurta hemen kabarma eylemine geçeceği için kekimiz fazlasıyla istediğimiz kabarıklığa gelecektir. 175 – 180 derece ısıttığımız fırında kekimizi 40 – 45 dakika pişiriyoruz. 20 – 25 dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz, aksi halde fırının sıcaklığı düşerek kekimiz çöker. Pişip pişmediğini anlamak için çöp şiş veya bıçak kullanabiliriz eğer hamur kalıntıları yoksa kekimiz pişmiştir. Soğumasını bekleyip kalıptan çıkardığımız kekimiz sunuma hazırdır.

Afiyet olsun

Yorum bırakın