Enginarlı Pirinç Pilavı

Mevsiminde alıp vakumladığım çanak enginarların şimdi dondurucudan çıkarıp yeme zamanı. Vakumlamadan önce pazardan aldığım enginarları yıkadıktan sonra bol limonlu suda beklettim. Vakumlama aparatınız yoksa bu işi pazarlarda enginar satıcıları da yapıyor. Enginarlarım dolaptan bitmeden pilavımın tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Sizlere sunduğum enginar pilavımı fazla pirinçli yapmadım. Çünkü enginar sıfır karbonhidrat içerdiği için pirinçle çok yükseltmek istemedim. Her şekline bayıldığım sebzelerin kraliçesi enginar pilavımın tarifi…

Malzemeler:

  1. 6 adet çanak enginar
  2. 2 küçük su bardağı baldo pirinç
  3. 1 adet kuru soğan
  4. 3 adet taze yeşil soğan
  5. 1 limon suyu
  6. 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır
  7. 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  8. 1 demet dereotu
  9. Tuz karabiber
  10. 2,5 küçük su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Doğradığımız kuru soğan ve taze soğanı bir çay bardağı zeytinyağında bir iki dakika kavuralım. İster küp ister üçgen doğradığımız enginarları üzerine ekleyelim. Bir Limonun suyunu bir çay bardağı sıcak suyla karıştırıp tencereye ilave edelim ve 10 dakika kadar enginarları pişirelim.

25-30 dakika tuzlu ılık suda beklettiğimiz pirinçlerin nişastası gidene kadar iyice yıkayalım. Pişen enginarların üzerine ilave edelim. Tuzunu, karabiberini, mısırını, 2,5 su bardağı sıcak suyunu da ekledikten sonra pilavımızın ağzını kapatıp suyu kalmayacak şekilde pişirelim. Pişen pilavımıza ince doğradığımız dereotunu ve yarım limonun suyunu ilave edip karıştıralım. Pilavımızın kapağını tekrar kapatalım 5-10 dakika dinlendirelim. Ilık servise sunalım.

Afiyet olsun

Reklam

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s