Genelde sayfamda paylaştığım tariflerimi özenle seçiyorum. Bu farklı kurabiye tarifim de onlardan biri. Hamuruna ilave ettiğim tatlı lor ve Hindistan cevizi apayrı bir lezzet kazandırdı. Yerken ağızda dağılan fakat ısırdığınızda dökülmeyen bu efsane kurabiye çayın ve kahvenin yanında da çok uyumlu olacaktır. Pişerken evi saran o mis gibi kokusu da adeta ruhunuzu rahatlatacaktır. Sevdiklerinizi hayran bırakacak bu güzel tarifim ile gününüz tatlı ve mutlu geçsin.
Malzemeler:
- Yarım kg. yakın tatlı lor (tatlılarda kullanılan tuzsuz lor)
- 2 yumurtanın sarısı
- Bir çorba kaşığı Hindistan cevizi
- Bir su bardağından biraz eksik toz şeker
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir çorba kaşığı oda ısısında tereyağı
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (kontrollü )
- Kurabiye hamurlarını bulamak için 2 yumurta beyazı, bir kase Hindistan cevizi ve yarım kase toz şeker.
Yapılışı:
Yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, yumurta sarıları, sıvı yağ, toz şeker, tatlı lor, bir çorba kaşığı Hindistan cevizi hepsi konur ve iyice çırpılarak karıştırılır.Son olarak da un ve kabartma tozu elenerek kontrollü bir şekilde ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Elimizde ister oval ister yuvarlak şekil verilir. Daha sonra kurabiye hamurlarını önce yumurta akına sonra Hindistan cevizine daha sonra şekere bulayıp 175-180 derecede önceden ısıttığımız fırında pembeleşene kadar 15-20 dakika pişiririz. Pişen kurabiyeler fırından çıkınca yumuşak olur. Soğuduğunda tam kıvamına gelecektir. Pişirme süresini 15 dakikadan sonra kurabiyelerin altına bakarak kontrol edebilirsiniz.
Afiyet olsun sevgiyle kalın.
En kısa sürede denemek istiyorum! (:
BeğenBeğen