Çilek Reçeli

Evde yapılan doğal katkısız reçel hiç bir zaman dışarıdan alınan gibi olmaz. Büyük küçük herkesin severek tükettiği çilek reçeli benim de her yıl atlamadan yaptığım favori reçellerimdendir. Dikilinin yerli çileği çok lezzetlidir ve mevsimi Eylül sonuna kadar devam eder. Reçellik çileklerde ayrıca küçük olarak satılır. Her zaman aynı yöntemle yaparım ve hiç yanılmadım. Genelde şekere yatırılarak yapılan çilek reçelini bu kez de farklı deneyerek hazırlayın bence… Benim miktar olarak çok yaptığım reçelin sizlere  ölçüsünü 1 kg üzerinden vereceğim. Şimdiden kolay gelsin diyorum.

Malzemeler:

1 kg taze reçellik küçük çilek

2,5 su bardağı toz şeker (250 ml. su bardağı )

Yarım limon suyu

Yarım çay kaşığı limon tuzu

Bir çay kaşığı tereyağı

3-4 adet karanfil

Yapılışı:

Çileklerin saplarını ayıklamadan bol su ile kaptan kaba aktararak iyice yıkanır. Süzgece alınır ve suyunun süzülmesi için bekletilir.Fazla suda bekletmeyin ki çilekler deforme olmasın. Geniş bir tencereye alınır ve kısık ateşte kaynamaya başlayınca 3 dakika suyunu salana kadar pişirilir. Bu arada taneleri fazla olsun, şerbet kısmı az olsun, derseniz içinden 1 bardak suyunu alın ayırın. 3-4 dakikanın sonunda suyunu salan çileklerin üzerine 2.5 su bardağı şekeri tereyağını karanfili ilave edip 15-20 dakika kaynatın.  Çilek reçeli çabuk kıvam alır jölemsi olmadan limon suyu ve limon tuzu ilave edip bir iki taşım daha kaynatıp ocağı söndürün. Sıcakken kavanoza koyup kaynamış sıcak kapakla kapatın ve ters çevirin. Uzun süre karanlık ortamda bozulmadan saklayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Reklam

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s